Tablete din sfecla rosie inbogãtit cu fier.
Medicul problemelor femeii.
Piele netedã, pãr frumos - Unghii frumoase.
Acestea inpreunã - e o bucurie mare.


Fierul este absolut necesar organismului uman. Este dovedit, ca in zilele noastre, fiecare a 2-a femeie intre vârsta de 20 si 50 de ani, are deficit de fier. Femeile in fiecare lunã “dau sânge” pentru pãstrarea sãnãtãtii lor. Sângele pierdut in cursul menstruatiei - si elementul de bazã a sângelui este fierul - trebuie recuperat.
Tableta Sfecla Rosie este o sursã de fier naturalã, pe care organismul o acceptã si o integreazã eficient.

  • -Graviditatea, nasterea si alãptarea inseamnã o pierdere de 600, 1000 mg sau chiar 1200 mg de fier cantitatea care este egalã cu intreaga rezervã de fier al organismului femeii.
  •  Sugarii nu pot valorifica decât 50% din fierul laptelui de mamã, ceeace in cazul laptelui de vacã este de numai 20%. Alimentatia de dupã alãptare, deseori este absolut lipsitã de fier. Deci carenta de fier incepe deja la vârsta sugarului.
  •  Femeile au nevoie de 18 - 20 mg fier zilnic pentru pãstrarea sãnãtãtii lor. La fiecare menstruatie organismul femeii pierde 8 -30 mg de fier. Fierul - care atât pentru femei, cât si pentru copilul ei este absolut necesar - nu se poate introduce in organism decãt prin alimentatie. Graviditatea si nasterea reprezintã niste incercãri uriase pentru organism, consecintele cãreia nu dispar fãrã urme, dacã organismul nu-si primeste cantitatea necesarã de fier.
  • Copilul in crestere are un necesar de fier mãrit. Este dovedit cã oboseala fizicã si psihicã precum si nervozitatea scolarilor - multeori este cauzatã de carenta de fier. Corpul vârstnicilor are nevoie de fier ca si pâinea de toate zilele.
  • Fierul are un rol foarte important in detoxicarea organismului. In cazul carentei de fier, metalele grele cum este plumbul, cadmiul, mercurul se integreazã in cantitãti mai mari in corpul nostru.

 Dupã ce simptome (semne) poate fi recunoscutã carenta de fier?
Semnele de carentei de fier sunt urmãtoarele:
- anemie, obosealã, paliditate, scãderea puterii fizice si de concentrare, indispozitie, cefalee, ameteli tulburãri circulatorii, sensibilitate mãritã la frig, scãderea rezistentei fatã de infectii, stouatita angularã, gingivitã, inflamatia mucoasei orale, fragilitatea unghiilor, pielea asprã, pãrul isi pierde luciul, devine friabil, somnolentã, inap-etentã, tendinta la depresie precum si dorinta crescutã de a consuma alimente de culoare rosie (rosii, ardei rosi, sfecla rosie).
- Contra celulitei (pielea seamãnã cu coaja de portocale) siliciu. Pielea de portocale (celulita) reprezintã un cosmar pentru multe femei. Are multe cauze cunoscute, de la lipsa de miscare si alimentatia proastã pânã la dese cure de slãbire. Celulita poate fi prevenitã dacã intãrim tesutul conjunctiv de sub piele cu ajutorul aportului corect de siliciu. Tableta Sfecla Rosie este o sursã excelentã de siliciu organic.

Fierul este plâmãnul sângelui.
Oxigenarea celulelor noastre nu numai atunci este importantã cãnd suntem bolnavi, ci este necesar si pentu pãstrarea tineretii si pentru intãriea rezistentei organismului nostru. Pentru sportivi, dar si pentru cei care au o ocupatie sedentarã, este important ca organismul lor sã aibã o circulatie sangvinã cu aport bogat de oxigen. Sfecla rosie impulsioneazã cresterea celulelor, regenerarea nucleului celulelor, activeazã producerea hematiilor, sprijinã functia sistemului limfatic si are un efect cunoscut diuretic si detoxicant. Este cunoscut faptul cã in celulele cancerioase procesele de oxidare devin mai lente, in locul lor creste fermentatia acidului lactic. Substantele colorante din sfecla rosie - de exemplu betain glicozidul - refac enzimele respiratorii a cãror activitate a fost afectatã. Aceste substante colorante, leagã atomi de H si prin aceasta inbunãtãteste activitatea respiratorie a celulelor cu 1000 - 1250 cal.

Prof. Dr. Török Szilveszter:
Alimentatia bogatã in vit. C sprijinã in mod insemnat absorbtia fierului din alimentele consumate. Cafea,  ceaiul negru, drogurile, târâtã de grâu si anumite medicamente ne spoleazã de fier.

Substantele ei cele mai importante:
Sfecla rosie este o excelentã sursã de potasiu, calciu, fier, siliciu si magneziu, dar contine si cupru, zinc, sulf, iod, cobalt, crom, nichel, vitamina B1, B2, B6 si C, acid folic, niacina si biotina. Aceste vitamine si microelemente sunt niste substante absolut necesare pentru pãrul, pentru unghiile si pentru sistemul nervos.
Dintr-un kg de sfeclã rosie crudã, putem obtine 60 dg de praf de sfeclã prin uscare la temperatura corpului.
Recomandãri:
Un om cu o greutate corporalã obisnuitã poate sã-si asigure 33% din necesarul de fier / zi, prin administrarea a 2-3 tablete de sfeclã.
Femeile dupã nastere, in timpul alãptãrii, cei care au probleme de absorbtie au un necesar de fier mult mai mare.

Scrie o recenzie

Nume:

Recenzie:

Nota: HTML nu este interpretat!

Rating: Prost Bun

Introdu codul in casuta urmatoare: