Kurcuma cu ananas.

Ficatul este paznicul corpului.

Pot consuma:

  • Poate consuma oricine, independent de vârstã, care este constient cã, din cauza obiceiurilor noastre de alimentatie actuale, din cauza folosirii in exces a medicamentelor si din cauza efectelor nocive ale mediului, sistemul de “filtrare” a ficatului nostru este supraincârcat.

Experienta consumatorilor:
Enzimele active din kurkuma si papaya atenueazã supraincãrcarea ficatului (efectele metalelor grele, a alcoolului, a toxinelor alimentare). Dupã R.C.Scrimal, kurkuma este o plantã medicinalã care este in stare sã apãrã ficatul fatã de substantele toxice. Este in stare sã previnã aparitia pietrelor in vezicula biliarã si mãreste excretia bilei. Este convenabil in cazul durerilor articulare, cauzate de reumatismul cronic sau de gutã. Este un antialgic si antiinflamator eficient.
“Kurkunina scade nivelul colesterolemiei” - aratã Gale Encyclopedia of Alternative Medicine, ne sprijinã in evitare si prevenirea bolilor cardio-vasculare.

Substantele active cele mai importante:

  • Kurkumina (extract din rãdãcinã de kurkuma), bromelina (extract de ananas), enzime active, lipopolizaharizi, acizi aminati esentiali si alte acizi aminati, vitamine, substante minerale.


Protector al ficatului.

Tableta kurkuma-papaya.
“Savantii au dovedit cã kurkumina este aceea substantã care apãrã ficatul fatã de efectele nocive ale alcoolului”
“Experientele fãcute pe sobolani, au arãtat cã animalele, intoxicate cu alcool, care au primit kurkumina, nu au fãcut hepatitã si la acestea nu a apãrut steatoza hepaticã (incãrcare grasã a ficatului).”
“Kurkuma impiedicã aparitia moleculei -factor nuclear kappa B (NFKB), molecula care este responsabilã pentru aparitia hepatitei si pentru necroza celulelor hepatice.” New Scientist - revista stiintificã britanicã)

Mãcinãtura rãdãcinei kurkuma este folositã din cele mai vechi timpuri pentru protejarea ficatului. Impulsioneazã producerea enzimelor in ficat, accentueazã excretia bilei, impiedicã aparitia pietrelor biliare, respectiv scade dimensiunile celor existente. Multumitã efectului ei puternic antibacterian si antifungic, impiedicã procesele de
putrefactie a rãmãsitelor alimentare din colon si prin aceasta scade posibilitatea inmultirea in exces a ciupercii Candida albicans (efect antimicote). In strânsã asociatie cu papaya tine sub control procesele de resorbtie din intestinul
subtire. Prin efectul lor asociat impiedicã resorbtia colesterolului. Efectul papayei de degradarea proteinei si prezenta kurkumei impiedicã agregarea trombicitelor respectiv a procesului de coagulare, deci preparatul este bun si pentru complectarea tratamentului antiaterosclerotic. Kurkuma si papaya sunt si detoxicanti in urma efectelor lor desfãsurate in ficat si in intestinul subtire. In aparatul digestiv “tinut curat” in acest fel, se accentueazã producerea substantelor imune si se intãreste rezistenta organismului.
Tabletele protectoare de ficat e bine sã fie ingerate dupã cinã. Dupã medicina chinezã traditionalã perioada cea mai activã a ficatului este noaptea.

Substantele active cele mai importante:

  • Kurkumin (extract din rãdãcinã de kurkuma), papaina (extract din frunzã verde de papaya), liposacharida, arginina, beta-carotina.

Oare putem noi folosi atâta kurkuma pentru gustul alimentelor noastre ca sã obtinem si efect vindecãtor?
Cu greu, pentru cã kurkumina, substanta cea mai avantajoasã din punctul de vedere al sãnãtãtii noastre se poate extrage numai din rãdãcina plantei. Chiar substanta aceasta activã contine preparatul nostru.
Kurkumina se resoarbe mai usor dacã consumãm inpreunã cu bromelina, enzima obtinutã din ananas.
S e recomandã ingerarea preparatului combinat intre 2 mese.
Atentie! Ca si medicamentele antiinflamatoare, si acest preparat luat in doze mari, poate cauza ulcer gastric, motiv pentru care nu se recomandã administrarea lui la ulcerosi sau in cazul suspiciunii de ulcer gastric sau duodenal. Bromelina administrate in deoze mari, pot cauza reactii alergice, eruptii cutanate la indivizi hipersensibili eventual pot apare tachicardii.

Ambalaj: 90 de capsule Protector de ficat / cutie.
Doza recomandatã pe zi: 3x1 capsula cu multe lichide.

Scrie o recenzie

Nume:

Recenzie:

Nota: HTML nu este interpretat!

Rating: Prost Bun

Introdu codul in casuta urmatoare: