Despre noi

Acum mai bine de 2000 de ani, in China, in timpul dinastiei Tsin, a fost descoperită o ciupercă, Kombucha, despre care se spunea că ar aduce nemurirea.

Harald W. Tietze
care in anii 80 a redescoperit şi a distribuit în toată lumea Kombucha
 
 
 
Jakab Istvan
Jakab István
care a dezvoltat şi a demarat producţia industrială a produselor Kombucha
 

“ În prepararea produselor Kombucha scopul este ca efectul benefic asupra sănătăţii dvs. să fie combinat cu un gust deosebit. În călătoriile efectuate în toată lumea am gustat numeroase preparate Kombucha, dar pot să vă spun că  preparatul Kombucha, marca Jakab Istvan se află printre cele de frunte, deoarece, a reuşit să îmbine un efect benefic pentru sănătate cu un gust deosebit. Cel mai bun preparat Kombucha îl consumă ungurii”

(Harald W. Tietze)

şi de acum şi românii!

 

În anul 2002, am primit cadou o ciupercă Kombucha şi reţeta pentru prepararea ceaiului.

 

“Este un remediu bun pentru orice” a spus prietenul meu, şi a început să înşire cunoştinţele cărora ceaiul le-a făcut bine- unuia i-a reglat tensiunea, celuilalt i-a remediat problemele de digestie, chiar în mod miraculos, vindecare în cazul unor tumori maligne. În acea perioadă, apăreau fel de fel de remedii miraculoase. Mie-mi place să încerc orice, aşa că l-am încercat şi pe acesta. Nemaipunând la socoteală că aveam importante probleme de sănătate – conform constatării medicului meu, grave tulburări în circulaţia periferică au determinat apariţia unui zgomot în ureche, care la un moment dat a devenit atât de puternic, încât nu mai auzeam cu urechea respectivă. Sub un tratament medicamentos permanent, am obţinut cât de cât, diminuarea acestui zgomot incomodant, dar, cum întrerupeam tratamentul, în 2-3 zile, simptomatologia se agrava.

 

Am început să consum ceaiul Kombucha şi după câteva zile, starea generală mi s-a îmbunătăţit, am început să prind puteri, ba chiar şi mintea mea funcţiona mai bine, de parcă cineva mi-ar fi “curăţat” creierul. Am întrerupt orice tratament medicamentos, şi să vezi minune, -zgomotul din ureche, nu mi-a revenit. Fireşte, şi eu sunt un om, la care perseverenţa lasă de dorit, aşa că, după 5-6 săptămâni, am început să neglijez consumul de ceai, ba chiar l-am abandonat. Semnalul de alarmă -zgomotul din ureche- a revenit, dar mult mai târziu, după câteva săptămâni, nu la câteva zile, ca la întreruperea tratamentului medicamentos. De atunci, consum ceaiul Kombucha, aproape regulamentar, cu mici întreruperi, şi-mi dau seama, gândind retrospectiv, că nici nu mai ştiu când am avut ultima gripă, eu ,cel care cu ocazia unei epidemii apucam să fiu bolnavă  chiar şi de 2 ori, la începutul şi la sfârşitul epidemiei.

A fost şocantă constatarea, că deţin un preparat miraculos, pe care am simţit nevoia să-l împart şi altora. Şi am pornit să caut sursa. În felul acesta am descoperit producătorul industrial al ceaiului Kombucha, domnul Jakab Istvan, care, cu mai bine de 10 ani în urmă, a trăit acelaşi sentiment de recunoaştere a valorii preparatului Kombucha, şi dorinţa de a face ceva pentru ca tot mai mulţi oameni să se poată bucura de beneficiul adus de el.

Într-un mod original şi unic, prin procedee 100% biologice, a realizat un concentrat de Kombucha, prin care, din 1 dl de concentrat se poate prepara chiar şi 1 litru de ceai. Gândindu-se şi la aceia, cărora nu le place gustul acrişor de Kombucha, a inventat un procedeu de transformare a preparatului Kombucha în pulbere, pe care a încapsulat-o, făcându-l uşor de administrat.În ceaiul din ciuperca Kombucha, trăiesc milioane de celule vii,  care sunt prieteni ai organismului nostru, pentru că ele conţin biocomplexe vitale, acţionând într-un mod sinergic şi augmentându-şi reciproc efectul, perfecţionând absorbţia şi încorporarea elementelor. În acelaşi timp, sunt depozitari de acizi organici, vitamine şi enzime. Kombucha regenerează mai întâi flora intestinală şi apoi întregul nostru organism. Dispune de o putere de detoxifiere excelentă, efect de întărire a sistemului imunologic, de vindecare, şi înalt conţinut nutritiv.

gabriella@kombucharomania.ro